Hammasimplantti
Luonnollisen näköinen ratkaisu puuttuvan hampaan tilalle
Hammasimplantti on usein paras ratkaisu puuttuvan hampaan korjaamiseen. Hammasimplantilla saadaan hammaskaarella esiintyvän aukon tilalle luonnollinen ja oman hampaan näköinen kestävä rakenne.
Puuttuva hammas saattaa olla seurausta tapaturmasta, urheiluonnettomuudesta, hoitamattomasta iensairaudesta tai hampaan liian pitkälle menneestä reikiintymisestä. Aukko hammaskaarella aiheuttaa monille esteettistä haittaa, mutta siitä on myös haittaa purennassa.
Hammasimplantti eli keinojuuri on vaihtoehdoista pitkäaikaisin ratkaisu. Oikein hoidettuna se kestää jopa koko loppuelämän ajan. Hammasimplantti on valmistettu titaanista. Se kiinnitetään leukaluuhun ja toimii hampaan juuren korvaajana luutumisajan jälkeen. Implantin päälle valmistetaan ja kiinnitetään keraaminen kruunu. Hammasimplantin varaan voidaan rakentaa kiinteästi yksittäinen hammas tai useampia hampaita eli ns. hammassiltoja. Implantteja voidaan käyttää myös irtoproteesien kiinnittiminä.
Hammasimplantti voidaan asentaa, kun leukaluuta on riittävästi eivätkä anatomiset rakenteet, kuten poskiontelot ja hermokanavat, sijaitse liian lähellä asennuskohtaa. Nykyään luusiirteet ja keinoluu ovat mahdollistaneet vaativammatkin hoidot. Implanttihoitoa edeltää aina tarkka tutkimus ja röntgenkuvien otto. Esteitä hammasimplantin asentamiselle saattavat olla vastustuskykyä alentavat yleissairaudet sekä hampaiden kiinnityskudossairaus eli parodontiitti ja tupakointi.
Erityisesti suun etualueille ja etuhampaisiin tehtävissä toimenpiteissä on ensiarvoisen tärkeää, että hammaslääkärillä on kokemusta esteettisesti vaativien alueiden korjaamisesta. Vastaanotollamme keinojuurien hoitosuunnitelmasta ja esteettisestä lopputuloksesta vastaavat kokeneet hammaslääkärimme ja keinojuuret asentaa suu- ja leukakirurgi Jarno Savolainen. Myös vioittuneen hampaan poisto kannattaa jättää suu- ja leukakirurgin tehtäväksi, jolloin hammaspoiston yhteydessä voidaan jo huomioida tarvittavat lisätoimenpiteet jatkohoidon sujuvoittamiseksi.
Hammasimplanttihoidon työvaiheet
Hammasimplantti tehdään aina yksilöllisesti. Erilaisten toimenpiteiden välinen aika saattaa vaihdella henkilöstä riippuen. Hammasimplantin työvaiheet tehdään yleensä seuraavassa järjestyksessä:
1. Hampaiden tutkimus, hampaiston ja leukojen panoraamaröntgenkuvaus tai leukojen kartiokeilakuvaus ja hoitosuunnitelma
2. Mahdollinen vioittuneen hampaan poisto ja tarvittavat lisätoimenpiteet
3. Hammasimplantin asettaminen leukaluuhun
4. Seurantakäynti ja luutumisen tilanteen tarkastaminen
5. Hammasimplantin paljastaminen
6. Hammasimplantin jäljentäminen joko perinteisellä tai digitaalisella menetelmällä
7. Keraamisen hammaskruunun valmistus
8. Hammaskruunun eli implanttikruunun asennus
10. Kontrollikäynti
Oikein hoidettuna hammasimplantti kestää koko loppuelämän ajan. Hammasimplantti tarvitsee puhdistusta ja säännöllisiä hammaslääkärin tutkimushoitoja. Suositukset ylläpitohoidosta saat eSmilen hammaslääkäreiltä.
Hammasimplantin hinta
Hammasimplantin hinta vaihtelee yksilöllisesti. Hammasimplantti vaatii paljon yksilöllisiä toimenpiteitä, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos. Toimenpiteistä keskustellaan ja päätetään potilaskohtaisesti. eSmilen palveluna hammasimplantin hinta alkaa 2 700 eurosta.