Pistoshoidot
Suun ja kasvojen kauneuden korostaminen juonteita siloittamalla
Useimmille ulkoinen olemus ja ensivaikutelma ovat äärimmäisen tärkeitä. Peilissä joka päivä näkemämme kuva vaikuttaa hyvinvointiimme ja siihen, millaisessa vuorovaikutuksessa olemme muiden ihmisten kanssa. Pistoshoidot tarjoavat mahdollisuuden korostaa suun ja kasvojen kauneutta juonteita silottamalla. Erilaiset pistoshoidot voivat myös vähentää päänsärkyä ja hampaiden narskuttelua eli bruksismia.
eSmile tarjoaa pistoshoitoja, joissa käytetään tunnettuja, turvallisia ja tehokkaita aineita, joilla voidaan vähentää kohdelihaksen toimintaa ja suoristaa ihoryppyjä. Teemme pistoshoitoja esteettisten korjausten lisäksi esimerkiksi puremalihasten rentouttamiseksi hampaitaan kiristeleville potilaille sekä kainaloiden liikahikoilun hoitoon.
Mikä on pistoshoito?
Pistoshoito on kosmeettinen hoitotoimenpide, joka tasoittaa ja täydentää kasvojen juonteita. Hoidon aikana ihon alle tai kasvojen lihaksiin ruiskutetaan pieniä määriä pistos- tai täyteaineita, kuten botuliinia.
Pistoshoitoja käytetään esteettisessä lääketieteessä ryppyjen vähentämiseen, suun ja kasvojen kauneuden korostamiseen sekä ikääntymisen merkkien ja päänsäryn lievittämiseen. Pistoshoito on toimenpiteenä leikkauksia kevyempi vaihtoehto, ja eSmilella hoidon suorittaa aina kouluttautunut hammaslääkäri.
Pistoshoidon vaikutus
Vaikutus lihaksessa alkaa 1–2 viikon kuluttua pistoksesta ja vaikutus kestää 3–6 kuukautta. Kyseessä on täysin palautuva toimenpide ja käsittely voidaan uusia turvallisesti aineen hävittyä elimistöstä. Ihoryppyihin käytettävät aineet eivät aiheuta puutumisen tunnetta tai jäykkyyttä kasvoilla, niin kuin usein kuulee puhuttavan. Pientä punoitusta tai pistoskohdan turvotusta saattaa esiintyä.
Pistoshoidoista apua moneen eri vaivaan
Botuliinihoito vaikuttaa lihaksen toimintaan. Botuliinitoksiini rentouttaa pistoskohdassa ryppyjä aiheuttavaa lihasta, minkä ansiosta ryppyjä voidaan vähentää tarkasti toivotuilla alueilla.
Botuliinihoitoa käytetään esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:
- Ryppyjen tasoittaminen kulmakarvojen välissä (sibeliusrypyt)
- Jännittyneiden kasvolihasten aiheuttaman päänsäryn lieventäminen
- Kainaloiden liiallisen hikoilun vähentäminen
Botuliinihoidon pistosten määrä on asiakaskohtainen ja vaihtelee hoidettavan alueen koon mukaan. Jos hoitoa ei uusita säännöllisesti, botuliini poistuu kehosta kokonaan ja hoidettu alue palaa toimenpidettä edeltävään tilaan.
Otsan- ja kulmien alueen esteettiset hoidot
Yleinen esteettinen hoitoalue on kulmakarvojen välissä olevat kurtistuskohdat. Kulmakarvojen väliin syntyviä syviä ryppyjä kutsutaan usein sibeliusrypyiksi, joiden tasoittaminen on mahdollista pistoshoitojen avulla. Sibeliusrypyt muodostuvat otsaan kulmia kurtistaessa. Otsan vaakarypyt ja silmien hymyrypyt tasoittuvat helposti pistoshoidon avulla.
Pistoshoidolla helpotusta puremalihaksiin
Pistoshoidot ovat myös keino kontrolloida hampaiden narskuttelua. Pistoshoito suunnataan narskuttelijan vahvoihin puremalihaksiiin. Näin saadaan vähennettyä lihaksen toimintaa ja leukanivelien kiputilat häviävät usein kokonaan.
Lue Rosa-Maria Ryytin hoitotarina. Rosa-Marian bruksismiin saatiin helpotusta puremalihasten botuliinihoidolla:
“Mulla oli aiemmin tapana purra hampaita yhteen ihan hereilläkin ollessa ja vuosien narskuttelun takia mun hampaat on alkaneet kulumaan ja leukojen liikerata vaurioitunut. Jo ensimmäisen hoidon jälkeen narskuttelu loppui oikeastaan kokonaan ja leuka on aiemman kireyden sijaan muutenkin yleisesti paljon rennompi.” – Rosa-Maria Ryyti
Pistoshoito migreeniin ja päänsärkyyn
Botuliinihoidot voivat lievittää myös kroonisen migreenin ja lihasjännityspäänsäryn oireita. Erilaisia pistoshoitoja voidaan käyttää myös suun ympäryslihasten ongelmien helpottamiseksi.
Liiallisen hikoilun vähentäminen
Pistoshoidot toimivat myös otsan liikahikoilun poistoon. Lisäksi nykyisin käytetään hoitoja vähentämään kainalon hikoilua.
Pistoshoidoissa eSmilella on käytössä turvalliset ja tunnetut lääkeaineet.
Lääketieteessä yleisesti botuliinin käyttö erilaisissa sairaustiloissa on selvästi lisääntynyt. Maailmassa arvioidaan annettavan 12-15 miljoonaa botuliinihoitoa vuosittain. Suuresta lukumäärästä huolimatta sivuvaikutusten määrä on pieni ja siksi botuliinia pidetäänkin hyvin turvallisena lääkeaineena.